Sunday, August 17, 2008

Chong Wei tewas..



Baru sahaja tamat beregu badminton antara Lee Chong Wei dan Lin Dan. Kedua duanya juara pertama dan kedua dunia. Tetapi ternyata Lin Dan lebih bertenaga bersama strategi strateginya. Lee Chong Wei tewas.. tapi takpala.. satu satu nya atlit negara yang akan bawak balek pingat perak..


Lin Dan yang hensem nih dah kalahkan Chong Wei. Aduss.. tapi memang hebat bangat perlawanan mereka. Lin Dan ni memang layak dipuji atas stamina dan kawalan emosinya. Walaupun Chong Wei kalah agak teruk..tapi beliau layak dipuju. sekurang kurangnya ada jugak atlit negara yang membawa pulang pingat.. kira berbaloi la setengah juta yang akan diterima daripada negara kita..
Tahniah Chong Wei!!!

Saturday, August 16, 2008

POLITIK

Assalamualaikum..Hari ni nak menyentuh sedikit tetang isu politik. Memandangkan bahang politik semakin hangat bergelora di negara kita,jadi saya rasa ketinggalan zaman pulak kalau lansung tak menyentuh hal hal yang berkaitan dlm blog aku ni..

Sumpah Laknat Saiful Bukhari Azlan



Hari Jumaat yang lalu, aku tengak berita TV3 pukui 8 malam. Tekejut aku tengak Saiful angkat sumpah Li'an terhadap Dato Sri Anwar Ibrahim. Yang peliknya sumpah Li'an tu untuk suami isteri yang lihat kecurangan salah seorang. Bukannya untuk kes liwat macam nih.. Lagipun kalau nak angkat sumpah tak perlu la pegang Quran..tambah tambah kalau sumpah tu palsu semata mata..Dah la pegang Quran tangan kiri..Baca sumpah pun tergagap gagap. Yang paling memushkilkan, dia kata dia kena liwat 26 jun..Tapi laporan dulu ada tulih dia pergi jumpak Dato Najib pada 25 Jun untuk mengadu dia kena liwat... Fuh,agaknya dia boleh lihat masa depan kut..Tapi kalau dah macam Deja Wu yang boleh tengak masa depan, kenapa pulak tak berusaha hentikan??!! Sungguh Pelik bin Ajaib. Ditambah pulak doktor yang merawat Saiful di Hospital Pusrawi kata dia tak jumpa apa apa bukti yang saiful diliwat.. Malah takdak lansung DNA Dato Sri Anwar Ibrahim. Apa kes?? Dah bukti pun kata tak ada, macammana nak percaya sumpah yang tak betul tuh?? Nak tegelak jugak bila masa soal jawap bersama pemberita, bila soalan soalan panas sitanya..dia terus jawap "I'll answer that in court" ..Klau nak jawap dalam mahkamah,tak payah la buat sesi soal jawap..buang masa jak!
Di pihak Dato' Sri Anwar Ibrahim pulak, beliau disarankan oleh org kuat kuat beliau agar tak payah susah susah terima cabaran Saifol yang suruh beliau turut angkat sumpah. Buang masa Buang tenaga. Kalau dah memang rasa diri betul, tak payah susah susah buat semua org percaya.. kebenaran akan terbukti jugak akhirnya. Tindakan beliau tak serahkan DNA adalah tindakan bijak.. sebab 10 tahun dahulu,1998.. org org yang tidak bertanggungjawap menggunakan DNA tu untuk dijadikan bukti palsu.. Nampaknya beliau lebih bersedia menghadapi fitnah kedua kali ini.

Apapun kata mulut..walaupun sumpah seribu kali, kebenarannya hanya ALLAH taala yang maha mengetahui. Tolong jangan cabar Allah taala. Buruk padahnya..

Lee Chong Wei




YESS!!! Lee Chong Wei menang semi-final!!! Akhirnya ada jugak seorang atlit kita yang bakal membawa pulang sekurang kurangnya PERAK.. Beliau mengalahkan South Korean Lee Hyun-il 21-18, 13-21, 21-13..

aku sndiri tengak perlawanan mereka..kira hebat gak la.. tensyen gila time menonton life tuh.. tambah tambah bila dia kalah round ke dua..Naseb baik dia bangkit balik pada pusingan ketiga..

Lepas nih Lee Chong Wei bakal bertempur dengan juara dunia Lin Dan dari China.. Memang bakal menyaksikan perlawanan sengit..dolu Chong Wei dah kalah kat Lin Dan 21-13 21-18.. Harap harap tahun ni Chong Wei lebih bersedia mental dan fizikal..

Thursday, August 14, 2008

Exam + exam + exam = PENING!!!




ALHAMDULILLAH akhirnya abes jugak first ujian melangkah ke dunia STPM. Tapi entah pasaipa sengsara betui hatiku wuwuwu.. Walopon blaja separuh nyawa macam nak mati..tiba tiba time jawap exam..MASA TAK CUKUPPPP!!!!

membara tahap cipan...Subjek Pengajian Am subjek paling aku pulun separuh nyawa..huh abehh pasai politik donia dah dikuasai..walopon baru suku peratus..tapi kira manyak la tuh..kof kof..Yang paling sedey + keciwa + fruss nonggeng sebab soalan yang aku tau..tapi takdan jawapp.. Memang sungguh menghampakan.. Keluar dari klas lepas exam PA memang muka kiciwa tarik 14 huuu..

Subjek sejarah plak..boley la tahan..Tamadun Donia kira cekgu Nomala yang baek atis tu dah abag akan kuag bab tamadun awal.. Kira dah katam bab tu 10 kali dah.. tapi bla jawap..ada gak satu isi lopa nak bok masuk..lepas tuh kesimpulan takdan nak karang pueh pueh.. yang nak tegelak tuh sebab kesimpulan aku pi tulis pasai Mesopotamia yang memang tadak kena mengena ngan soalan..huu arap arap cekgu tak perasan dehh..
Tapi yang geramm tuh bila mai sejarah Malaysia!! Soalan memang la kuag bab 1..tapi konpius gila cara dia tanya soalan.. Kira ni kes tak paham soalan la..adess.. Nak carik jalan selamat...aku jawap soalan kedua yang tanya Faktor Anarki.. amenda anarki tu pun aku tatau..main hentam jak jwp..arap arap tak tepesong la..tuluuunnn!!!!

Paper Sastera...memang paper yang paling aku sonok sekali.. sebab apa yang aku baca keluag sebijik sebijik!!! Gumbira tak terhingga..Waktu jwp pon dok tersengih sepanjang masa..arap arap cekgu tak usha..kalo dak musti dia pelik..hakhak..

BM la..adess..kes jenayah gilaa...pagi tu baru tegedik gedik nak baca!! Hakhak.. sebab aku tadak buku rujukan bm so pagi nak exam tuh baru kalot pijam dari kawan hapai abeh apa yang rasa nak hapai.. Hoh dah la kuag soalan tanya hipotisis!! BM form6 bukan sama ngan bm dolu dolu kala..BM ni lagik sosah daripada sejarah!!! Adess.. Bm memang subjek paling tak target antara semua.. Hopefully still ok!!

Itu la alkisahnya my first exam..Nanti aku cita perihal resultnya pulak yang extremely gempakx..hakhak

to be continue...

Sunday, August 10, 2008

Jam Cumel



2 ari lepas ayah aku beli kat aku satu jam loceng yang sangat la tomeyy..alahai.. dia boleh tukar tukar kaler..Aku happy sangat dapat jam nih.. Sebenarnya jam ni jam loceng tapi bunyi dia..alahai.. mendayu dayau sungguh!! Buat aku lagi tangkap leleh ada la hakhak.. Tapiii yang buat aku sukeee sangat jam nih..sebab dia boleh nyala macam macam kaler!! Cumell and cantek sungguh. bila malam, lepas tutup lampu, aku akan biarkan dia menyala dengan kaler kalernya!! kiutt!!!

ni lah rupa jam yang pelbagai colour.. kalo tengak real lagi cantekk..

video

Friday, August 8, 2008

Olympic 2008



Huh dah 8.8.2008!!!
Olympic Beijing Day!!!
yey!!


Demam olimpik dah mola nak menjelma..
aku pon nak demam gakk
tak sabau nak tengak abang abang olimpik yg berbadan sasa!! *wink*
Harap harap taun ni Malaysia dapat memungut PINGAT EMAS!!

Kata ahli ahli Feng Shui angka 8 manyak 'ong'

Happy Oympic Day!!

sama sama lihat perkembangan - to be continued

Friday, August 1, 2008

Friendship Day...


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Best Friends Comments



Happy Friendship day to all my friends..

Tribute to the special ones..



10 minus 1 femily- they care about me , trying to help me and love me more than anyone did + they always be around me when my life is empty + they are totally abnormal!!




Iman a.k.a Man Man nombok 2 - she's very supportive + always there when i need her + have the same piece of mind like mine + efficient + crazy plus gegey n gedix *hakhak* + teman ngumpat ngee.. + i love her!!




fadzil and pirdot
- only 2 heroes in class + sporting!! + boleh ajak ngumpat walopon depa diam tapi mengangguk hakhak + study partner yg very efficient..







PBI Gulzz - crazy tahap cipang!! + always bising sampai cekgu marah + sumtimes lazy sumtimes telebey rajing!! + always have ideas to talk about + very the very open minded untill sumtimes a lil bit out minded + my life would be empty without them..



Love U guys soo damn much!!
Happy friendship Day!!!