Tuesday, September 29, 2009

Sign O.U.T

Assalamualaikum





yaa..
harap anda semua paham..
beta bakal menghilangkan diri buat sementara waktu..
jadi,,peminat peminatku, jangan histeria lagik..
wahaha sendirik perasan ada peminat lak.

aku tau aku neh agak overr..
orang len peksa jugak tak kalot pown macam aku.
wahaha
ya ya memang aku amat terrr-overrr terutamanya bila mai bab exam.
henpon pon aku off terus. sori ya kenkawan yang cuba kontek.

so guys..
see ya.
doakan kejayaan aku.
Amiiin.

Friday, September 25, 2009

Rumah Terbuka Tiko

Assalamualaikum
Hari Jumaat tikaahmad wat rumah terbuka di rumah beliau..
Aku sampai awai gak la dalam kui 12 lebey.
tangkiu kepada syaziz dan tiko sebab amek aku..
aku sangat terhutang budi
sroot..

sudah!

yah..
beliau masak macam macam..
eh silap..
mak beliau yang masak macam macam.
mee ada bihun ada laksa ada.
siap paksa aku ngan syaziz makan coklat lagi sebab adek adek dia tak suka coklat..
hakhak



wahh!!
akhirnyaaa dapat jugak amek famili foto yang komplit..
tapi syerah tadak..
takpa ahh
kira komplit la jugak..
terharu den.. srrottt.

sudah!!

ni lah buruknya rupa bila bapak cuba nak suap anak makan dengan guna sudu kecik.
cess kalo nak suap,,suap besag besag sket.


itu adalah cekgu maya..
beliau agak gelap sikit sebab suka dok men kat pantai..
hakhak
(apa aku buat tu woit!!)
candid ya..
enggak perasan. hadoi.


hakhak muka dah jadik semacam dah sebab manyak sangat makan.
adehh


aku bersama tikapadeipak tengah enjoy eskrem dengan penoh perasaang..
ish nih mak mertua lalu pon boleh kena taboh neh.
lamaaa tak berpossing ngan beliau.
ish ish teringat zaman kekanak dolu..
tapi lani pon maseh kekanak lagik kan..
hakhak


Kami merupakan tetamu terawal yang mai..
jadi dapat layanan Vvip
thank you tiko..
best beraya kat umah mung.

Pukui 4.30
aku hayat pitri tikapadeipak bertolak nak balek..
hayat yang baek ati mau antag kami balekk wuhuu...
singgah sat umah cekgu mila..
beliau baru mendapat sorang baby pompuan..
lama tak nampak cekgu.. (ehem beliau udah makin slim)
lama jugak la kami bertenggek kat umah cekgu.
pitri dan tikapadel berjaya perabeh satu balang kuih raya.
ahax.

anak cekgu mila ada 3 orang
semuanya pompuan dan semuanya bekenan kat pitri.
hakhak abeh la cekgu..

itu Hayat ya.. bukan maknye.
baby cekgu sangat la tomey !!! wuwuu

pitri kata : baby semua tomey laa.
ipin : betul betul betul..


wajah penoh masalah lepas perabeh cococrunch satu balang.

wajah kegembiraan bila dapat dwet raya.

wahaha gila odos perangai..
tima kaseh cekgu yang bermurah hati bagik dwet raya..
taun depan kami singgah lagi na.
wahaha

yaa
gambar kenangan di luar umah cekgu..
lepas neh kami singgah umah tikapadeipak.
antar beliau balek
serta berhari raya denga cekgu noraini.. iaitu mamito beliau..
tak sempat dah nak masok umah makan kueh
sebab dah senja..
pluss dah kenyang makan merata umah.


Adios people..
we are going home!!!

eh??
apahal tikapadei maseh dalam keta??
tamau balek umah ka??

hakhak

p/s : tak puas tengak gambo?? cewahh perasan lak orang tak puas.
takpa manyak lagik gambag di 10minus1
sila sila.

Tuesday, September 22, 2009

Kawan baek lama

Kepada sesiapa yang kenal..
ampa ingat dak ALIAA binti ARIS ??
anak pakcik aris..
yang duduk sebelah aku dari form 1 sampai form 3..
yang selalu suka angkat tangan tanya soklan kat cekgu dalam kelas.
yang suka cakap manyak sampai org nek meluat..

(haha sori aliaa,, ang tak baca blog aku kan.)

SEPUPU aku..
kawen dengan
SEPUPU aliaa..

haha.
what a small world.

kita jadik adek badek kah??
emm~~

Baju la Raya

Assalamualaikum


ni baju raya aku buat sendirik
wuhuuuu..
mak aku sangat terkejut keberukan bila tengak aku pakai dengan seluar di pagi raya..
wahaha...
baju neh ala ala punjabi..
saja buat yang boleh pakai dengan seluaq
sebab aku sangat nyampah pakai kaen..
susah mau gerak gerak larik larik men kejag kejag.
haha

baju kebaya tamau post !!
syaziz, jangan gedix mau skodeng.
wahaha

Sunday, September 20, 2009

Duit la Raya

Assalamualaikum

ish ish anak sappa sopan sangat aihh..

hakhak..
yeahh perkara paling gembira dalam idop bila tiba hari raya
dapat dwet raya !!!!!!!!!
wuhuuu...

sangat gembira happy happy >.<
semakin besar neh semakin besar jugak la dwet yg dapat muahaha..
tapi keja kena perli jak bila sengih sengih pi salam ngan mak pak menakan..
hakhak sapa kesahh..
nak dwet nak dwet!! yeay!!
MySpace

ish ish buruk benor perangai.
astagfillahulazim.

tapi sengih di muka tak dapat nak sorok deyy..
haish.

alhamdulillah
rezeki jangan ditolak.

FriendsterSkins.NetMySpaceFriendsterSkins.NetMySpace
tapi rasa macam nak menari jugak jugak
lalalalalaalaa~~

Friday, September 18, 2009

Kad la Raya

Assalamualaikum



sebut ja kad raya, teringat den waktu kicik kicik dulu..
gila semangat membeli kad raya dari awal ramadhan lagik..
pastu post post kat kawan sekelas.
bila pi skolah pakat tanya "ampa dapat dak lagik kad aku post??"
kad pula ada katun katun yang lawak gila.
bila tulis mesti ada pantun punya berbunyi,

pecah kaca pecah gelas,
lepas baca wajib balas !!
wahh.

haha lepas tu sappa tak balas akan menjadi cacian masyarakat.
wahaha jahat gila zaman bebudak dulu..
kad raya memang belungguk lungguk dapat.
kalah siti nurhaliza wooo..

tapiiii....
itu zaman dulu dulu..
waaaaa!!! sedey gila lani sekeping pon tak dapat.
zaman tekno ni semua pakat hantag kut email, sms, blog, frenster bla bla..
lepas semua ucapan sama ja pakat forward forward.
boring la aku rasa.. =.='
dah tadak feel..

jadi.. aku dah pakat dengan fadzil nak beli kad raya..
pehtu bagik kat orang yang janjik nak balas saja..
haha..

tapiiiii....
beliau udah beli kad..
tapi lopa nak bawak mai sekolah..
wuwuuuu..
terpaksa tangguh lepas raya baru bley bagik kad..
srroott
ada ka orang wat lagu tu??
ish ish.

kembalikan zaman kad raya!!!

p/s : tima kasih kepada mereka yang antag email, sms dan sebagainya wishing hari raya.. beta dah balas semua kan kan..
^-^ maaf zahir batin.

Monday, September 14, 2009

Kuih la Raya

Assalamualaikum.


Kueh raya dah siap??
taun ni aku gila pemalaih nak wat kuih raya...
tepung pun tengak sebelah mata ja kat kedai
cepat cepat blah takut ibu suh beli buat kuih
wahaha gila odos perangai.

raya bujet nak sambut sehari ja..
kumpui dwet bebanyak dalam masa sehari.
esok lusa tulat sampai bukak sekolah kehidupan kembali kepada normal..
wuwu..
beta exam taun neh.
jangan lopaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
(peringatan buat diri saja.hee)

tak buat kuih raya neh gerenti nanti akan tertekan jiwaku..
bila mak mak menakan pakat tanya,
"yang mana satu aiman buat?? makcik tingin nak raso"
dan ketika itu, aku akan tersengih sengih pura pura nak pi toilet
wahaha..

ish ish buat kerana riak.
astagfillahulazim..

tarak!! taun neh aku nak rasa org buat pulak..
sila sediakan fererro rocher..
almond lundun..
apa saja yang coklat berkrim..
beta akan menyerang umah anda ya..

p/s : aku buat baju 2 pasang... tak sempat la nak uli tepung lak.. haha. alasan lagik. sukatilaa..

Saturday, September 12, 2009

cumil


sangat laaa tomeyyy!!!!
anak sapakah??
tolong bagitau cepatt!! sebelom aku culik kang..
hakhak

aku sangat fobia tengak bodak bodak tomeyy neh..
tergugat ke-comel-an ku..
cewahhh!!
haha

toksah pedulikkan post kali neh..
hanya hasil tulisan 'bodak comel' yang sudahh ketandusan idea
(wahh ayat sastera)

salam permisi.
beta ingin ke toi toi.
:)

Thursday, September 10, 2009

10 SEPTEMBER 1990

seorang baby ala ala mafia dilahirkan

HAPPY BIRTHDAY TO SYAZIZZZZ !!!


hoho gerun aku tengak gambo neh..
tapi agak agak suka jadik aku buh la dalam blog aku..
sebenarnya nak tegelak pon ada..
gambag memang rock kapak abess..
tapi sebenarnya beliau ini seorang yang lembut hatinya
sensitip gitu.. hakhak
[ mamposs kalo beliau singgah ke mari ]

yah!!
hari ni bufday budak atas tu.
nama beliau SYAZIRA binti OTHMAN.
tapi nama gelarannya berlungguk.
paling femes -CHAD
ada jugak panggel chaddo.. macam dodol.
[ syaziz tolong jangan singgah!!! ]
hakhak..
aku panggel beliau SYAZIZ.. sebab aku suka..
dan beliau pon tak kesah.
kalau org lain yang panggel, beliau sangat kesah. hakhak
specialnya aku. XD

aku kenal beliau dari form 1..
beliau sangat suka gelak.. majuk pon suka jugak.
mengamuk lagi sukaaa.. hakhak.
menangis ?? ada jugak..
[waaa tolong jangan taboh aku!!]
hakhak

aku ingat lagi waktu form2,
aku and syaziz geges pi jamuan kelas arini..
dah la tak dijemput, tapi dengan muka tak malunya makan
nasik ayam mas yang sedapp gla..
aku sampai lani ingat..
pastu siap curi jeli bawak balek kelas
makan bawah meja dengan hayat tikah n paiz hisham
hakhak..
ehem.. jeli itu tidak dicuri..
tapi yang mana lebih lebih tu kami amek la
walopon bukan jamuan kelas kami..

lepas tu aku penah jatuh kerusi dalam kelas waktu form2 jugak
dan beliau yang kejam tak bersimpati lansung..
beliau gelak gulin gulin
lepas tu tulih dalam buku biodata -
peristiwa menggembirakan : tengak aiman jatuh kerusi..
geges plus jahat!!

beliau sangat setia kawan..
mintak ampun aku sampai lani tak jenguk lagik beliau di USM.
hakhak..

syaziz,
sori lambat antag meset wish bufday
sapa kata aku lopa??!!!
taboh satgik..
aku enggak ada kedit.
budak sekolah kan selalu pokai..
:)

apapun,
i wish u luck!!
heppi owess.
jangan gatai ngorat bodak korea tu..
kalo nak jugak tunggu aku!!
kita 'bling bling' sesama hakhak..
love u syaziz!!!

Wednesday, September 9, 2009

2 JUN 1990

seorang baby yang geges suka sorok muka dilahirkan.

HAPPY BIRTHDAY TO KINAAAA !!!!

[ laaa tegege tutup muka lak]

woit bukak bukak!!
bufday ang neh..
ramai peminat nak usha usha..
hakhak..

kita cuba gambar lain ya.

jeng jeng jeng !!

laaa... ada taik lalat besag ka kat mulut tuh??

cuba lagik cuba lagik...

jeng jeng jeng!!!
.
.
.



ish taboh pala satgik!!

wahai kawan kawanku sekalian..
ampa kempunan ka nak usha muka beliau??
takpa takpa nanti aku bagik adiah purdah lut sinar kepada beliau..
hakhak..

worait!!
2 haribulan ari tu adalah bufday kina!!
wuhuuu.. clap clap >,<
memandangkan hari exam (cewahh ayat formal)
aku iman pewe aisha pura pura lopa bday beliau..
tatau menjadik ka dak tapi beliau tak menunjukkan sebarang kecurigaan..
orait lah tu..

then selesai exam semua..
pidut 'diperalatkan' supaya kina setuju nak ke kantin..
geges beliau sangat kalut nak balek nak baca sejarah..
hoho kantin?? bulan posa?? bukan mau makan daa...
gelak gelak sembang sembang jak..
dipendekkan cerita. jeng jeng jeng adiah diberi..
adehh tak suspen lansung..
takpa ahh pedulikkan.

aku bagik tshirt kaler pink..
dok piki piki beliau suka kaler apa eh??
pink ok kut..
iman yang gila pink tu dok usha semacam ja.. (niat mencurik) hakhak
mula mula nak beli saiz aku..
tapi rasanya beliau kecik sikit kut drpd aku..
jadik aku pun beli saiz kecik sikit.
upanya beliau kata agak ketat..
adeii sorii kina..takpa diet sket.. hakhak

pewe and she she bagi adiah mug..
yang ada muka lembu terbonjoi keluar. moooo >.<
aisha bagik coklat yang dia beli last minit
sebab adiah yang sepatutnya nak bagi anak menakan dia bagi pecah hakhak.
iman beli sarung henfon wona pink..
tapi dok piki 100kali nak bagi ka dak sebab dia pon bekenan..
hakhak geges ponya iman :)
pidut bagi mug :p

wahh manyaknya adiah..
macam christmas pulak..
epi bufday kin kin..


cuba teka yang mana aku yang mana kina..
sapa berjaya akan dapat
hadiah senyumanku yang menawan.
bling bling >.<

-serba sedikit mengenai beliau-

beliau seorang yang pemalu.. cewahh cewahh..
beliau adalah guru P.A dan BM ku yang sangat penyabar ajag aku yang geges neh.
kami serasi bersama sebab kami dua dua anak cekgu..
pewe pon anak cekgu. iman pun mak dia cekgu..
anak anak cekgu pemikirannya agak sama.. hakhak (kina kata bukan aku) :)
beliau sangat 'gabra' kalau nak kena cakap kat depan kelas.
beliau sangat rajin study dan kuat minum air masak..
kuat ke toi toi jugak.. heeee
beliau fobia melihat kamera.
beliau tidak pendendam.. walopon henpon beliau kena rampas..
tak kesah kan kina kan..
nyit nyit. (bunyi kenyip mata) haha
kalau tertekan, tangannya akan menjadik sejuk.
dan sapa nak cuba tolong akan kena marah : JANGAN SEBOK !!
aku ada beberapa kali kena marah
hakhak..

manyak lagik pasai beliau kalau nak cerita taun depan pon tak abeh..
sapa teringin nak berita selanjutnya
sila hubungi nombok telepon aku..
wahaha
gegeh gila..
setakat ini saja..

epi bufday kina!!
walaupun lambat siket.. heee

video